PPB

El novembre del 2015, es compleix el 40 aniversari de la mort de Pier Paolo Pasolini. Les persones que formem part del Projecte Pier Paolo Pasolini Barcelona (PPB) considerem que aquesta és una data prou important per intentar fer alguna cosa que mantingui viva la figura d’aquest poeta, cineasta i escriptor.

Això, ni podem ni volem fer-ho sols. Sabem que hi ha gent que comparteix l’interès per Pasolini. Sabem que hi ha persones que amb idees i iniciatives interessants que es podrien portar a terme. Nosaltres estem oberts a totes les propostes, a totes les iniciatives i a totes les col·laboracions.

Us animem a posar-vos en contacte amb nosaltres i a fer, des d’ara, l’any Pasolini un projecte cultural ampli, necessari i viu.



25 oct 2014

Circular número 2








Federació Catalana de Cine Clubs

ANY PASOLINI
Novembre de 2014 – novembre de 2015

Estimats companys:

Abans de l’estiu us vam enviar una primera circular en la qual us explicàvem les línies generals del nostre projecte.

Ara ens posem novament en contacte per explicar-vos algunes de les iniciatives amb les quals compta el projecte Pasolini, a més de les pel·lícules que tots coneixeu.

CINEMA
Dins de l’àmbit del cinema, s’ han fet gestions per trobar una pel·lícules de Pasolini gratuïta o a baix preu. Hem fet l’ intent amb la Filmoteca de Catalunya, amb l’Istituto Italiano di Cultura i amb diverses distribuïdores, però els resultats han estat negatius.

El que us proposem es el següent

CICLE PIER PAOLO PASOLINI

* Pasolini, un viaggio in Italia (1996) de Xavier Juncosa, que no s’ha difós gaire. La pel·lícula va acompanyada pel propi realitzador, que actuarà com a presentador i animador del col·loqui. 75€ + 10%gestió + IVA

* Uccellacci e uccellini (Pajarracos y pajaritos ) (1965) de Pier Paolo Pasolini, que es la pel·lícula que enceta el cine difícil i problemàtic de l’autor. 215€ + 10%gestió + IVA

Pel cicle, contacteu directament amb la Federació

TEATRE
Hi ha una peça teatral, Pasolini corsari obra de Pere Alberó,  amb textos de Pasolini, que podria ser representada en Centres Cívics o entitats similars.

XERRADES
A més dels presentadors que vosaltres decidiu per a les pel·lícules, hi ha dues xerrades previstes, que us detallem seguidament i que poden ser del vostre interès:
           
Una que fa referència al coneixement de l'últim Pasolini, el Pasolini corsari i luterà, el Pasolini més directament polític i contrari al desenvolupament i al creixement econòmic.
Per aquest tema podeu comptar amb Antonio Madrid, Antoni Giménez i Juan-Ramón Capella, membres de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, a més d’altres conferenciants.

— L'altra fa referència a l’activitat de Pasolini poeta, amb la participació de  Josep Torrell  com a conferenciant i Celeste Araujo com a rapsode. La disponibilitat d'aquestes persones són els dies dimarts, dijous i dissabtes (possiblement i amb molta antelació, també podria ser un divendres).
           
Això és el que us podem oferir en aquests moments. Us comuniquem també que  actualment s’estan portant a terme contactes i gestions amb alguns poetes i que s'està treballant en l'elaboració d'un vídeo. D'aquestes actuacions en sereu informats properament.
           
Cordialment
           
PROJECTE PASOLINI BARCELONA i FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

Barcelona, a 7 d’octubre de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario